10. 5. 2024   |   svátek má Blažena
 

Pečený losos Rosmarino

Název Množství a jednotka
filé z lososa 4 ks
rozmarýn
rozmarýnový olivový olej
pepř čtyř barev
cibule 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 10 min.
Vaření: 35 min.
Mamut :-)


Jednoduchá a úžasná úprava lososa.



Postup
Lososa rozmrazíme, osolíme, mírně okořeníme čtyřbarevným hrubě mletým pepřem a rozmarýnem. Potřeme z obou stran rozmarýnovým olivovým olejem a dáme do pekáčku. Cibuli nakrájíme na čtvrtky, přidáme k rybě a pečeme na 180° asi půl hodinky, respektujeme zkušenosti s vlastní troubou. 10 minut před dopečením potřeme lososa medem rozmíchaným v lžíci citronové šťávy. Podáváme s brambory.

Můžeme použít i jinou rybu, to druhé na obrázku vedle lososa je treska :).

Rozmarýnový olivový olej mívají čas od času v Lidlu, ale můžeme si ho udělat i doma - do olivového oleje vložíme 2 snítky usušeného rozmarýnu. Nebo použijeme obyčejný olivový olej :-).


 


RECEPTY

Steak z lososa na pepři

Postup: Porce lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme čerstvým pepřem a... zobrazit recept

RECEPTY

Guláš ze srdíček a jater

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme dozlatova na oleji a másle. Než cibule... zobrazit recept

RECEPTY

Hříbečky - dortíčky z lískových oříšků

Postup: Ze všech přísad zpracujeme těsto (na vál navážíme všechny sypké přísady,... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí medailonky s kaštany

Postup: Krůtí nebo kuřecí maso nakrájíme na medailonky, dáme do misky a promícháme se 2... zobrazit recept

RECEPTY

Hrníčkové knedlíky

Postup: Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a necháme je hodinku až dvě proschnout.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Ristorante di Valle

Restaurace je součástí Resortu Farské lúky, který se nachází v centru malebné...